Ledeni vjetar
SASTOJCI
KORE:
- 18 bjelanjaka
- 300 gr šećera
- 3 vanilin šećera
- 3 žlice jabučnog octa
FIL:
- 18 žumanjaka
- 9 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 7 žlica brašna
- 600 ml mlijeka
- 250 gr margarina
OSTALO:
- voće po želji (banane, jagode, kivi, breskve, višnje, maline…)
- 400 ml vrhnja za šlag
DEKORACIJA:
- 500 ml vrhnja za šlag ili ovdje koristim 5 vrećica šlaga sa okusom vanilije koje miješam sa mlijekom (ovisi o želji)
SUŠENE KORE OD BJELANJAKA
1. Dobro izradite 6 bjelanjaka, dodajte postepeno 100 gr šećera i jedan vanilin šećer, zatim jednu žlicu jabučnog octa.
2. Obruč od 30 cm postavila sam na tepsiju sa masnim papirom, te rasporedila smjesu.
3. Peći na 150 stupnjeva oko sat vremena.
4. Nožem odvojite obruč od kore i uklonite stranice.
5. Ponovite postupak još dva puta da dobijete tri jednake kore.
PRIPREMA FILA ZA LEDENI VJETAR
1. Izradite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte brašno i malo mlijeka, a ostatak zakuhajte.
2. U uzavrelo mlijeko ubacite sve te sastojke i kuhajte dok ne bude gusto.
3. U hladno dodajte margarin.
4. Podijelite na tri dijela.
OSTALO:
1. Izradite šlag.
2. Podjelite da dva dijela.
3. Voće preporučujem da režete tik prije nego krenete slagati tortu, da bude svježe, pogotovo banane.
KAKO SLOŽITI TORTU
1. Kora – fil – banane – 200 ml šlaga
2. Kora – fil – jagode – 200 ml šlaga
3. Kora – fil – kivi – šlagom po želji premazati cijelu tortu (dekoracija po želji)
Podsjećam na prijašnju objavu na ovom postu. Torta je bila napravljena u četvrtastom kalupu dimenzija 24 x 37 cm.
Izvor: Natašine slastice – https://www.kolaci.biz/ledeni-vjetar.html
-
Weight: 16 šnitaSlastičarnica: Dulcia
-
Weight: 12-16 šnitaSlastičarnica: Cup&Cake
-
Slastičarnica: Slatka tajna
-
Weight: 18 šnitaSlastičarnica: Slatka tajna
-
Slastičarnica: Srčeko
-
Slastičarnica: Mala kuća kolača
-
Weight: 12 šnitaSlastičarnica: Francuska priča
-
Weight: -kgSlastičarnica: Dulcia