Zagreb

info@kolaci.hr

Zagreb

info@kolaci.hr

Prvi pretraživač za torte i kolače

Mnoštvo slastičarnica 

Dostava ili preuzimanje

Cheesecake

Sastojci su za kalup promjera 22 cm. Za 18 cm smanjite 50%, za 26 cm povećate 50%.
 

Sastojci:

Kora

  • 175 g digestive keksa
  • 75 g otopljenog maslaca

Krema od sira

  • 600 g krem sira
  • 200 g šećera
  • 25 g glatkog brašna npr. Podravka
  • prstohvat soli
  • 1 vrećica bourbon vanilija šećera npr. Dolcela
  • 1 vrećica limun šećera npr. Dolcela
  • 4 velika jaja
  • 2 žlice limunovog soka
  • 90 g kiselog vrhnja

Preljev

  • 250 g šumskog voća ili voća po želji
  • 1 vrećica bourbon vanilija šećera npr. Dolcela
  • 3-4 žlice džema po želji, npr. Podravka džem extra šumsko voće

Upute:

  • Pećnicu zagrijte na 190°C, a kalup za pečenje premažite maslacem iznutra te izvana obložite s dva sloja aluminijske folije.
  • Kekse usitnite u sjeckalici ili istucite batom za meso pa pomiješajte s maslacem. Utsnite ih u dno kalupa, pokušajte da bude ravnomjerno. Najlakše je dlanom ili čašom s ravnim dnom.
  • Kekse pecite 10 minuta, zatim ih izvadite iz pećnice i smanjite temperaturu pećnice na 160°C.
  • Sir, šećere, sol i brašno pomiješajte mikserom ili pjenjačom dok se lijepo ne sjedine. Zatim dodajte jaja, limunov sok i kiselo vrhnje i sve dobro promiješajte. Prelijte preko polupečenih keksa.
  • Zatim taj kalup s tortom stavite u drugi, veći i dublji i u njega ulijte kipuće vode (dakle oko kalupa s tortom) tako da do dođe do visine oko 1-1,5 cm. Pecite oko 90 minuta. Kad je gotova, torta je malo tamnija i čvrsta na površini, samo u sredini ostane malo ‘mrdava’, ali ne mekana i vlažna – i ne bi smjela puknuti.
  • Tortu izvadite iz pećnice i ostavite u vodenoj kupelji dok voda ne postane topla. Sada prođite tankim nožićem uz rub torte kako biste ju odvojili od kalupa – na taj način spriječit ćete pucanje površine torte uslijed hlađenja. Izvadite tortu iz vode, ohladite do sobne temperature, a onda i u hladnjaku najmanje šest sati.
  • Poslužite uz preljev od voća koji napravite tako da voće (svježe ili zamrznuto) pomiješajte s vanilijom i malo pekmeza pa kuhate dok voće ne omekša, samo par minuta. Ohladite i koristite uz tortu. Dobar tek!

Izvor: Like chocolate – https://likechocolate.net/2020/07/video-najpoznatije-slastice-svijeta-new-york-cheesecake/