Slasne čarolije za ispraćaj sezone jagoda u Zagrebu

Sezona naših jagoda je došla kraju, a ljubitelji voćnih osvježavajućih slastica, složit ćete se da su zaslužile ispraćaj sa zagrljajem u barem jednom kolaču. 

S obzirom na sve toplije dane koji dolaze, kolač ili torta bogata jagodama će Vam lako popraviti dan, a neće mnogo utjecati na vašu kilažu. 

Neznam za Vas, ali ja sam se ovaj mjesec mnogo družio s jagodama, naročito u kombinaciji sa biskvitom, šlagom, kremom od slatkog vrhnja i vanilije, a često bi naletio i “ledeni vjetar”. 

Rado bih da se i vi upoznate s ovom “družinom” slastica, dok su još dostupne, pa Vam preporučam one meni najdraže iz sljedećih slastičarni. 

sarlota_logo.png

Slastičarnica Šarlota se izdvaja iz postojeće slastičarske ponude u gradu njegovanjem starih zagrebačkih i austro-ugarskih recepata, a zapošljava vrhunske hrvatske slastičare, dobitnike mnogobrojnih nagrada na natjecanjima. U Šarloti ćete pojesti ili za razne prigode naručiti samo potpuno svježe torte i kolače, pripremljene po starinskim receptima s maslacem i slatkim vrhnjem, možemo reći vrhunske slastice s okusom starog duha Zagreba i tradicije.

Sveti Duh 50, 10000, Zagreb

Radno vrijeme: pon-sub 9,00 – 21,30

                              nedjelja 9,00 20,30

Slastičarnica Šarlota se izdvaja iz postojeće slastičarske ponude u gradu njegovanjem starih zagrebačkih i austro-ugarskih recepata, a zapošljava vrhunske hrvatske slastičare, dobitnike mnogobrojnih nagrada na natjecanjima. U Šarloti ćete pojesti ili za razne prigode naručiti samo potpuno svježe torte i kolače, pripremljene po starinskim receptima s maslacem i slatkim vrhnjem, možemo reći vrhunske slastice s okusom starog duha Zagreba i tradicije.

Sveti Duh 50, 10000, Zagreb

Radno vrijeme: pon-sub 9,00 – 21,30

                              nedjelja 9,00 20,30

                    

Orijent-logo.png

Kako je Zagreb zavolio Orijent?

Ako se o kojoj zagrebačkoj slastičarnici neprekidno pričalo već krajem 30-ih godina prošlog stoljeća, pričalo se o Orijentu. Od prvoga dana davne 1936., kada je Zulfi Tahiri otkupio slastičarnicu od tadašnjeg vlasnika, Orijent se pretvarao u sinonim za popodnevne lagane šetnje i odlaske na tortu, kolače ili sladoled.

Kvalitetni domaći sastojci, originalnost koja je neviđenim okusima i recepturama zaslađivala Zagreb i puno ljubavi prema poslu, koja se uz fine mirise oduvijek širila iz Orijenta, bili su recept za uzajamnu ljubav Orijenta i Zagreba.

Orijentove slastice desetljećima su upotpunjavale važne i manje važne događaje u životu Zagrepčana, uz njih su se odvijali romantični spojevi, odlasci na slasticu pod ruku s bakom, a Orijentov je domaći sladoled raznim uzrastima s vrlo specifičnim okusima rashladio ljetna, nedjeljna popodneva.  

Tu vezu nastojimo zadržati i danas.   

Maksimirska cesta 34, 10000, Zagreb

Radno vrijeme: pon-pet 9,30 – 21,00

                              subota 9,00 21,00

Kako je Zagreb zavolio Orijent?

Ako se o kojoj zagrebačkoj slastičarnici neprekidno pričalo već krajem 30-ih godina prošlog stoljeća, pričalo se o Orijentu. Od prvoga dana davne 1936., kada je Zulfi Tahiri otkupio slastičarnicu od tadašnjeg vlasnika, Orijent se pretvarao u sinonim za popodnevne lagane šetnje i odlaske na tortu, kolače ili sladoled.

Kvalitetni domaći sastojci, originalnost koja je neviđenim okusima i recepturama zaslađivala Zagreb i puno ljubavi prema poslu, koja se uz fine mirise oduvijek širila iz Orijenta, bili su recept za uzajamnu ljubav Orijenta i Zagreba.

Orijentove slastice desetljećima su upotpunjavale važne i manje važne događaje u životu Zagrepčana, uz njih su se odvijali romantični spojevi, odlasci na slasticu pod ruku s bakom, a Orijentov je domaći sladoled raznim uzrastima s vrlo specifičnim okusima rashladio ljetna, nedjeljna popodneva.  

Tu vezu nastojimo zadržati i danas.   

Maksimirska cesta 34, 10000, Zagreb

Radno vrijeme: pon-pet 9,30 – 21,00

                              subota 9,00 21,00